Dashwood House

Secure | Year: 2021 | Sector: Commercial

Overview

Dashwood House stands high at 74 metres in the heart of London’s financial district. Working directly for Collins Construction, Turvec supplied 100 two-tier bike rack spaces, folding bike lockers, and a bike repair station with pump. Complete with wayfinding and kit lockers, the basement store creates premium cycle parking for visitors of the building.

Objectives

  • Maximise capacity of the bike store, with a focus on usability and security
  • Secure storage for Brompton and folding bikes
  • Cyclist-friendly design and way-finding
  • Integrate cycle store with overall building design

Products

  • 2ParkUp Two-tier rack – Gas-assisted and Fietsparkeur certified
  • Bike repair station & pump – custom colour, tools and manual bike pump
  • Folding bike lockers with digital keypad lock

What clients have said

Quotes icon

"It would have been so easy to have a bike store and bin shed that did what they were supposed to, but weren’t so great to look at. Ours manage to do their job but also look fantastic too. The design and wooden cladding blend wonderfully into the natural surroundings and link to our lovely new building."

TEDI-London

Quotes icon

"We have strong sustainable values at Cromwell Hospital. Making sure we have good cycle parking facilities was important not only for green credentials, but also to promote healthy fitness for our staff."

Cromwell Hospital

Expert advice within 60 minutes



    Cost-effective quotes

    Detailed project planning

    Expert advice

    Product demonstrations

    Related Projects

    Our knowledge and expertise are informed by our experience of delivering quality bike facilities across a broad range of sectors for a variety of clients. Learn more about our previous work below.

    The Kensington Building

    The Kensington Building is a major new sustainable office development in West London. Using 165 two-tier spaces, we worked for ISG to create a beautifully presented and functional bike store.

    Glasgow Science Centre

    At Glasgow Science Centre, Turvec designed and installed an open-fronted timber Cubic cycle shelter. The project is complete to the highest standard, with full sedum roof, bike repair station, and two-tier parking.

    Verizon Cycle Hub Dublin

    Bespoke Turvec glass cycle hub housing kit lockers and 2ParkUp two-tier cycle racks. Installed for Verizon, the state of the art cycle parking hub incorporates digi lock access and a bike repair station.