TEDI-London

Secure Access | Year: 2021 | Sector: Education

Overview

Working for Premier Modular, Turvec designed and installed a timber clad bike store with adjacent bin store for the new TEDI-London campus. The cladding matches the architect specified timber used on the main building. Housing Sheffield stands and with secure keycode access, CCTV, and lighting, the bike store serves as a high class facility for students.

Objectives

  • Covered and secure bicycle parking for students
  • Adjacent fenced bin store
  • Incorporation of site wide timber
  • Lighting for 24hr access

Products

  • Cubic wooden bike shelter
  • Sheffield stands
Product type icon

Cubic Wooden Bike Shelter

Product type icon

Sheffield Cycle Stand

What clients have said

Quotes icon

"Turvec went above and beyond with various designs for our cycle storage provision, with diverse and quick responses. Turvec have proven to be very professional and efficient in finding a wide range of solutions and were very accommodating when it came to project delivery."

Galliford Try

Quotes icon

"It would have been so easy to have a bike store and bin shed that did what they were supposed to, but weren’t so great to look at. Ours manage to do their job but also look fantastic too. The design and wooden cladding blend wonderfully into the natural surroundings and link to our lovely new building."

TEDI-London

Expert advice within 60 minutes



    Cost-effective quotes

    Detailed project planning

    Expert advice

    Product demonstrations

    Related Projects

    Our knowledge and expertise are informed by our experience of delivering quality bike facilities across a broad range of sectors for a variety of clients. Learn more about our previous work below.

    Red Queen Coventry

    Red Queen is a new student accommodation development in Coventry. Turvec worked for Torsion Group to design and install a 53 space, premium timber clad Cubic cycle shelter. Inside, semi-vertical bike racks increase capacity.

    University of Essex

    The University of Essex required replacement cycle parking for their continually expanding campus. Turvec transformed a redundant area of the Colchester site into a first-class bicycle facility.

    Discovery Quay Salford

    Turvec designed & installed 160 bicycle parking spaces all housed under one impressive timber clad cubic shelter. Working for Create Construction, the shelters have gates at both ends of the shelter.