SEGRO Park Dagenham

Secure | Year: 2022 | Sector: Commercial

Overview

At SEGRO Park Dagenham, Turvec worked for MCS Group to supply and install three mesh and profile steel Cubic shelters. The refuse and cycle stores are compact modules with individually locked gates. All are finished with sedum roofing, which helps absorb carbon emissions and support wildlife.

Design team:

Liam Turvec

Liam Carroll

Objectives

  • Secure Bin storage and open cycle storage
  • Galvanised steel finish
  • Sedum roofing
  • Individually lockable gates

Products

  • Cubic Mesh Shelter
  • Cubic Profile Steel Shelter
  • Sheffield Stands

What clients have said

Quotes icon

"We received really good support from Turvec Project Managers during the asset ordering, supporting us with a number of amendments to the design. We also received useful communications and information ahead of the installation."

South Gloucestershire Council

Quotes icon

"It would have been so easy to have a bike store and bin shed that did what they were supposed to, but weren’t so great to look at. Ours manage to do their job but also look fantastic too. The design and wooden cladding blend wonderfully into the natural surroundings and link to our lovely new building."

TEDI-London

Expert advice within 60 minutes



    Cost-effective quotes

    Detailed project planning

    Expert advice

    Product demonstrations

    Related Projects

    Our knowledge and expertise are informed by our experience of delivering quality bike facilities across a broad range of sectors for a variety of clients. Learn more about our previous work below.

    The Kensington Building

    The Kensington Building is a major new sustainable office development in West London. Using 165 two-tier spaces, we worked for ISG to create a beautifully presented and functional bike store.

    Dashwood House

    Dashwood House stands high at 74 metres in the heart of London's financial district. Working directly for Collins Construction, Turvec supplied 100 two-tier spaces, folding bike lockers, and a bike repair station with pump.

    Glasgow Science Centre

    At Glasgow Science Centre, Turvec designed and installed an open-fronted timber Cubic cycle shelter. The project is complete to the highest standard, with full sedum roof, bike repair station, and two-tier parking.