Gulson Gardens

Secure Access | Year: 2020 | Sector: Student Accommodation

Overview

As part of a new student development in Coventry, Turvec designed and installed five timber clad bike shelters housing our premium 2ParkUp two-tier racks. With one long main shelter, and a series of four smaller shelters, individual secure access can be given to students.

Objectives

  • Bicycle storage for student accommodation
  • High volume parking with secure access
  • Cyclist-friendly design

Products

  • Cubic bike shelter
  • 2ParkUp Two-tier bike rack
Product type icon

Cubic Wooden Bike Shelter

Product type icon

Two Tier Bike Rack

What clients have said

Quotes icon

"Turvec had a product that they can design, manufacture and install which met our needs, it was a simple process."

Cala Homes

Quotes icon

"Turvec went above and beyond with various designs for our cycle storage provision, with diverse and quick responses. Turvec have proven to be very professional and efficient in finding a wide range of solutions and were very accommodating when it came to project delivery."

Galliford Try

Expert advice within 60 minutes



    Cost-effective quotes

    Detailed project planning

    Expert advice

    Product demonstrations

    Related Projects

    Our knowledge and expertise are informed by our experience of delivering quality bike facilities across a broad range of sectors for a variety of clients. Learn more about our previous work below.

    Red Queen Coventry

    Red Queen is a new student accommodation development in Coventry. Turvec worked for Torsion Group to design and install a 53 space, premium timber clad Cubic cycle shelter. Inside, semi-vertical bike racks increase capacity.

    University of Essex

    The University of Essex required replacement cycle parking for their continually expanding campus. Turvec transformed a redundant area of the Colchester site into a first-class bicycle facility.

    TEDI-London

    Working for Premier Modular, Turvec designed and installed a timber clad bike store with adjacent bin store for the new TEDI-London campus. The cladding matches the architect specified timber used on the main building.