Carrs Lane, Dublin

Secure Access | Year: 2021 | Sector: Residential

Overview

Turvec designed installed capacity for 130 bicycles across five different cycle shelters for this new residential development in Dublin. Two Cubic shelters with two-tier racks and green sedum roofing, and three Cubic Open shelters with Sheffield stands. All are powder coated to match the architectural finishes of the steelwork on site, with a mixture of secure and open access parking satisfying all planning requirements.

Objectives

  • Provide cycle storage for multi-apartment development
  • Offer a mixture of open access and secure
  • Cyclist-friendly parking solution
  • Green sedum roofing
  • Match architectural finish

Products

  • Cubic Wooden Bike Shelter
  • Cubic Open Cycle Shelter
  • 2ParkUp Two-tier bike rack
  • Sheffield Stand
  • Green Roof Bike Shelter

What clients have said

Quotes icon

"Turvec had a product that they can design, manufacture and install which met our needs, it was a simple process."

Cala Homes

Quotes icon

"Fab customer service all round. The installation looks fantastic and is a great addition to our on-site services."

Croxley Park

Expert advice within 60 minutes



    Cost-effective quotes

    Detailed project planning

    Expert advice

    Product demonstrations

    Related Projects

    Our knowledge and expertise are informed by our experience of delivering quality bike facilities across a broad range of sectors for a variety of clients. Learn more about our previous work below.

    The Kensington Building

    The Kensington Building is a major new sustainable office development in West London. Using 165 two-tier spaces, we worked for ISG to create a beautifully presented and functional bike store.

    Dashwood House

    Dashwood House stands high at 74 metres in the heart of London's financial district. Working directly for Collins Construction, Turvec supplied 100 two-tier spaces, folding bike lockers, and a bike repair station with pump.

    Glasgow Science Centre

    At Glasgow Science Centre, Turvec designed and installed an open-fronted timber Cubic cycle shelter. The project is complete to the highest standard, with full sedum roof, bike repair station, and two-tier parking.