Cannon Green

Secure | Year: 2018 | Sector: Commercial

Overview

Cannon Green is the refurbishment of 12 floors of office space in the City of London, the Bike Club provides 180 bike parking spaces, showers and lockers for cycle commuters into the City.

Design team:

Liam Turvec - Team Member image

Liam Carroll

Objectives

  • Maximise capacity of the bike store, with a focus on usability and security
  • Ensure easy access to bike racks while parking on a gradient
  • Vertical parking design that varies from a single to double-stagger to avoid services
  • Design parking that works within low ceiling heights

Products

  • Cradle bike rack – Bike friendly, secure vertical parking
  • Bike repair station & pump – custom branding, tools and manual bike pump
Product type icon

Secure Vertical Bike Rack

What clients have said

Quotes icon

"Turvec had a product that they can design, manufacture and install which met our needs, it was a simple process."

Cala Homes

Quotes icon

"Fab customer service all round. The installation looks fantastic and is a great addition to our on-site services."

Croxley Park

Expert advice within 60 minutes



    Cost-effective quotes

    Detailed project planning

    Expert advice

    Product demonstrations

    Related Projects

    Our knowledge and expertise are informed by our experience of delivering quality bike facilities across a broad range of sectors for a variety of clients. Learn more about our previous work below.

    Verizon Cycle Hub Dublin

    Bespoke Turvec glass cycle hub housing kit lockers and 2ParkUp two-tier cycle racks. Installed for Verizon, the state of the art cycle parking hub incorporates digi lock access and a bike repair station.

    Meadowhall

    Two timber, open fronted cubic cycle shelters with 2ParkUp two-tier racks at Meadowhall Shopping Centre in Sheffield. Both have e-bike charging points, as well as public bike repair stations with pumps.

    Warwick House

    Turvec worked for Peldon Rose to upgrade office bike storage facilities at Warwick House in Victoria London. We designed, supplied and installed a welcoming active travel space including secure vertical racks and kit lockers.